Povoljne vijesti za CG ekonomiju

Bez autora
Nov 07 2010

Međunarodni monetarni fond saopštio je najnoviju prognozu prema kojoj će crnogorska ekonomija ove godine imati pad od 0,5 odsto,što je znatno povoljnija prognoza nego ranije. Prema ranijoj procjeni MMF-a,očekivalo se da će ekonomija Crne Gore u 2010. godini ostvariti pad od 1,8 odsto. Crnogorska vlada, međutim, nedavno je saopštila da će ekonomija ove godine postići rast od pola procenta. Prognoza Vlade i MMF-a za 2011. godinu vrlo je blizu - predviđa se privredni rast od oko tri odsto. Za crnogorsku ekonomiju stigla je još jedna povoljna vijest, jer je Svjetska banka u svom najnovijem izvještaju Crnu Goru po lakoći poslovanja stavila na 66. mjesto, na listi koja obuhvata 183 zemlje. Ta pozicija se ocjenjuje kao povoljna, ali iz Vlade najavljuju dalju liberalizaciju ambijenta za investicije i poslovanje. Posebno se očekuje sniženje poreskih stopa.

Povoljne vijesti za CG ekonomijuMeđunarodni monetarni fond saopštio je najnoviju prognozu prema kojoj će crnogorska ekonomija ove godine imati pad od 0,5 odsto,što je znatno povoljnija prognoza nego ranije.

Prema ranijoj procjeni MMF-a,očekivalo se da će ekonomija Crne Gore u 2010. godini ostvariti pad od 1,8 odsto.

Crnogorska vlada,međutim, nedavno je saopštila da će ekonomija ove godine postići rast od pola procenta. Prognoza Vlade i MMF-a za 2011. godinu vrlo je blizu - predviđa se privredni rast od oko tri odsto.

Za crnogorsku ekonomiju stigla je još jedna povoljna vijest, jer je Svjetska banka u svom najnovijem izvještaju Crnu Goru po lakoći poslovanja stavila na 66. mjesto, na listi koja obuhvata 183 zemlje.

Ta pozicija se ocjenjuje kao povoljna, ali iz Vlade najavljuju dalju liberalizaciju ambijenta za investicije i poslovanje. Posebno se očekuje sniženje poreskih stopa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik